1. Χηλικό σύμπλοκο Μαγνησίου με Αμινοξύ (Magnesium Amino acid Chelate)
Μια μορφή οργανικού χηλικού συμπλόκου μαγνησίου, που περιέχει ένα ιόν οξείδιου του μαγνησίου συνδεδεμένου με ένα μείγμα κάποιας άλλης μορφής αμινοξέος. Αυτό μπορεί να είναι ένα γαλακτικό, ένα γλυκινικό, ασπαρτικό ή αργινικό κλπ. Η καλύτερη μορφή χηλικού συμπλόκου μαγνησίου με αμινοξύ είναι το ασπαρτικό ή το αργινικό.
2. Οξείδιο του Μαγνησίου (Magnesium Oxide)
Γνωστή ως «Μαγνησία», το οξείδιο του μαγνησίου χρησιμοποιείται θεραπευτικά συνήθως ως καθαρτικό και για ανακούφιση από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αυτό το είδος του μαγνησίου έχει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, αλλά χαμηλά επίπεδα βιοδιαθεσιμότητας (μόνο 4%).
3. Κιτρικό Μαγνήσιο (Magnesium Citrate)
Προερχόμενο από το άλας μαγνησίου του κιτρικού οξέος, αυτό το είδος του μαγνησίου έχει χαμηλότερη συγκέντρωση, αλλά υψηλά ποσοστά βιοδιαθεσιμότητας (90%). Το κιτρικό μαγνήσιο χρησιμοποιείται συνήθως για να προκαλέσει κινητικότητα στο έντερο, αλλά έχει επίσης μελετηθεί και σε περιπτώσεις πρόληψης νεφρολιθιάσεων.
4. Πιδολικό Μαγνήσιο (Magnesium Pidolate)
Η πιο αποτελεσματικό μορφή των συμπληρωμάτων μαγνησίου, παρασκευάζεται με χρήση των οργανικών αλάτων του πιδολικού οξέος. Τόσο τα φυτά όσο και τα ζώα χρησιμοποιούν τα πιδολικά για να σχηματίζουν το DNA και το RNA. Εκτενείς επιστημονικές έρευνες από τον DrHans ANieperM.D., έδειξαν ότι τα πιδολικά μπορούν να διαπεράσουν την κυτταρική μεμβράνη, επιτυγχάνοντας την αποτελεσματική μεταφορά του ιόντος μαγνησίου στα ενδότερα στρώματα των μιτοχονδρίων και του πυρήνα του κυττάρου. Το πιδολικό μαγνήσιο διαθέτει πολλές ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό και την υγεία σας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στα κύτταρά σας την πλέον άμεσα απορροφήσιμη μορφή του μαγνησίου που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.
5. Χλωριούχο Μαγνήσιο (Magnesium Chloride)
Αυτή η μορφή του μαγνησίου εμφανίζει μέτρια συγκέντρωση, αλλά υψηλά επίπεδα βιοδιαθεσιμότητας σε σύγκριση με το οξείδιο του μαγνησίου. Το χλωριούχο μαγνήσιο έχει πολλές χρήσεις, οι πιο συνηθισμένες είναι στην κατασκευή χαρτιού, σε ορισμένα είδη τσιμέντου και σε αντιπυρικούς παράγοντες.
6. Γαλακτικό Μαγνήσιο (Magnesium Lactate)
Αυτή η μορφή του μαγνησίου εμφανίζει μέτρια συγκέντρωση, αλλά υψηλά επίπεδα βιοδιαθεσιμότητας σε σύγκριση με το οξείδιο του μαγνησίου. Το γαλακτικό μαγνήσιο είναι ένα ιχνοστοιχειακό συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται ευρέως στην θεραπεία πεπτικών προβλημάτων. Το γαλακτικό μαγνήσιο θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με νεφρικές παθήσεις ή προβλήματα που σχετίζονται με τα νεφρά.
7. Θειικό Μαγνήσιο (Magnesium Sulfate)
Αποτελεί μία ανόργανη μορφή μαγνησίου με 10% στοιχειακή συγκέντρωση και χαμηλότερα επίπεδα βιοδιαθεσιμότητας. Το θειικό μαγνήσιο περιέχει μαγνήσιο, θείο και οξυγόνο. Κοινώς είναι γνωστό ως Αλάτι Espom.
8. Ανθρακικό Μαγνήσιο (Magnesium Carbonate)
Αυτή η μορφή του μαγνησίου έχει μέτρια επίπεδα στοιχειακής συγκέντρωσης και 30% ρυθμό βιοδιαθεσιμότητας. Το ανθρακικό μαγνήσιο έχει ισχυρή καθαρτική δράση όταν λαμβάνεται σε υψηλές ποσότητες. Είναι επίσης γνωστό και ως κιμωλία, και χρησιμοποιείται ως αποξηραντικός παράγοντας από τους παίκτες του μπέιζμπολ, τους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής, τους αναρριχητές και τους αρσιβαρίστες.
9. Γλυκινικό, Μηλικό και Ταυρικό Μαγνήσιο (Magnesium GlycinateMalate &Taurates)
Τα χηλικά σύμπλοκα του μαγνησίου έχουν μικρότερες συγκεντρώσεις, αλλά το μαγνήσιο που περιέχεται σ’ αυτά είναι σε ιδιαίτερα βιοδιαθέσιμη μορφή. Και οι τρεις μορφές του μαγνησίου έχουν πληθώρα χρήσεων, αλλά καμία δεν είναι τόσο ωφέλιμη όσο οι προηγούμενες μορφές συμπληρωμάτων μαγνησίου, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.
10. Οροτικό μαγνήσιο (Magnesium Orotate)
Αυτός ειναι ένας ακόμα σχετικά άγνωστος συνδυασμού χηλικού μαγνησίου που περιέχει οροτικό οξύ. Αυτή η μορφή έχει καλή βιοδιαθεσιμότητα και έχει μελετηθεί ιδίως για τα οφέλη της στην υγεία της καρδιάς. Τα οροτικά μπορούν να διεγείρουν τις κυτταρικές μεμβράνες, επιτρέποντας την αποτελεσματική διανομή του ιόντος μαγνησίου στα εσωτερικά στρώματα των κυτταρικών μιτοχονδρίων και του πυρήνα. Τα οροτικά από μόνα τους αυξάνουν τον σχηματισμό του RNA και του DNA το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα κύτταρα της καρδιάς να επιδιορθωθούν και άρα να βελτιώσουν την λειτουργία τους.